Primera concentració contra la Reforma laboral



El Sindicat CNT del Maresme es concentrà a Mataró

La Federació Comarcal del Maresme de la CNT congregà unes 30 persones el passat dia 8 de setembre a la Plaça de les Tereses de Mataró. Aquesta es la primera concentració que ha organitzat el Sindicat dins la bateria d'actes que te previst fer en resposta a la nova Reforma Laboral que ha estat aprovada al parlament recentment i per protestar per altres abusos que pateixen la classe treballadora, com la retallada de drets socials i la Reforma de les Pensions.

La concentració sindical, que va transcorre sense incidents de cap tipus i on majoritariament van assistir afilitats i simpatitzants del sindicat de la ciutat de Mataró, va possar sobre la taula el retrocès que està patint el poble treballador en general.
Els oradors van accentuar el seu discurs en la merma de drets laborals i socials a la que el Govern espanyol, patronal i banquers, amb l'ajuda de les centrals sindicals majoritàries, estàn arrosegant als pensionistes, estudiants i treballadors en general.

La crítica al model sindical actual també es deixà escoltar a la tarda del dimecres passat, on es va criticar desde CNT que les organitzacions sindicals estàn cada vegada més allunyades dels treballadors. Segons els cenetistes aquestes organitzacions viuen gràcies a les subvencions sindicals i tenen en nòmina a milers d'allibertas sindicals. Per la CNT-AIT no s'entèn que a l'Estat espanyol quasi cinc mil·lions de treballadors aturats no tinguin dret a treballar i les central sindicals que accepten el joc de les Eleccions Sindicals abriguin al seu si prop de 350.000 alliberats. La CNT s'oposa a aquesta mena de sindicalisme on queda palès que deixa de banda als treballadors vers els interessos de grup.

Els anarcosindicalistes criden a la Vaga General

A la concentració també es va escoltar la postura del sindicalistes de la CNT en referència a la Vaga General que hi haurà el proper 29 de setembre. Per aquest Sindicat la Vaga es necessaria, però deixant clar que amb una aturada de 24 hores no s'arregla res, no nomès es fer vaga, també segons CNT, els treballadors han de pensar que si no hi ha una concienciació i una unió entre els menys afavorits, la situació no cambiarà res, per això els Sindicalistes Llibertaris a més a més de les concentracions, estàn preparant conferències per diversos pobles de la comarca.
Amb aquest motiu, el proper dijous 16 de setembre a les 19:00h el Sindicat d'Activitats Diverses de Mataró ha organitzat una xerrada amb el nom de “La nova Reforma Laboral” a la seu de l'Associació de Veïns de Cerdanyola, on una de les advocades de CNT explicarà els canvis que hi han hagut a la nova reforma laboral.

Tant mateix, la propera concentració a la Plaça de les Tereses de Mataró serà el proper dimecres 15 de setembre a les 19:30h, on novament els sindicalistes donaràn el seu punt de vista a la població de Mataró