LA CNT del Maresme davant la Vaga General

Nota de premsa
La CNT del Maresme davant la Vaga General

En reunió comarcal la Federació de Sindicats del Maresme de CNT insta als seus afiliats i simpatitzants a secundar la vaga general del 29 de setembre. Aquesta Organització sindical també convocarà l'aturada de 24 hores a nivell nacional.

Els anarcosindicalistes veuen necesaria aquesta aturada encara que arriba massa tard. Prop de cinc mil·lions de treballadors aturats, una Reforma Laboral que destrueix drets i una Reforma de les Pensions nocives per les persones que més s'han de protegir son motius suficients per convocar una
vaga general.
Això si, la postura unànime dels sindicalistes revolucionaris es que els treballadors han d'anar un pas per davant de les cúpules sindicals. La CNT enten que les subvencions i els alliberats sindicals son motius perque els treballadors deixin de banda el sindicalisme, per això la CNT encoratja als
obrers que pensin d'aquesta manera a que protestin també contra les organitzacions que viuen del impostos que paguem entre tots.

Tantmateix, des de la CNT es creu que aquesta aturada no pot deixar d'anar acompanyada de diferents actes abans i després de la data fixada, per això s'està preparant diferents d'actes com concentracions i conferències per diferents pobles i ciutats de la comarca. Els primers actes seràn a Mataró on els dies 8, 15 i 22 de setembre hi ha convocades concentracions a la Plaça de les Tereses per denunciar la deriva dels drets del treballadors i treballadores a conseqüencia de la nova reforma laboral. A més a més, el Sindicat d'Activitats Diverses de Mataró organitza una conferència el proper 16 de setembre sobre la Reforma Laboral al local de la Associació de Veïns de Cerdanyola, on l'advocada del Sindicat de Mataró explicarà el nou decret.

El Sindicats del Maresme també aconsellan als treballadors que secundin la vaga, que en cas de represalia per aquest motiu, poden rebre el assessorament jurídic necesari a les seus de CNT sense cap compromís i totalment de franc.


Federació Comarcal del Maresme
6 de setembre de 2010