Manifest dels treballadors en lluita

21 DE GENER MANIFESTACIÓ
CONTRA LA PRECARIETAT, ELS ACOMIADAMENTS I EL TERRORISME PATRONAL
PER UNA SOLUCIÓ JUSTA ALS CONFLICTES LABORALS!


Les agressions de la patronal a les condicions de treball i als drets bàsics de la classe treballadora a Catalunya se succeeixen sense parar. La precarietat laboral es manté en uns percentatges tercermundistes i afecta especialment a joves, dones i immigrants.

Els acomiadaments massius com els de SEAT, les reestructuracions salvatges com la d’Iberia, les segregacions que tenen com a objectiu abaratir l’ocupació com a La Vanguardia, la repressió patronal amb acomiadaments, sancions i pallisses com a Mercadona, els processos de privatització de serveis públics que afecten a Parcs i Jardins, el transport ferroviari i la sanitat, els tancaments i les deslocalitzacions d’empreses com Miniwatt, Braun, etc, s’han produït davant de la passivitat, quan no davant de la complicitat oberta, de les institucions i del Govern de la Generalitat.

Els treballadors de SEAT, Iberia, Mercadona, La Vanguardia, Parcs i Jardins, etc. ens hem mobilitzat contra cada una d’aquestes agressions. És més, la lluita dels acomiadats i acomiadades de SEAT, dels vaguistes de Mercadona, dels treballadors de La Vanguardia, dels treballadors de Parcs i Jardins s’ha mantingut viva en conflictes de llarga durada, conscients que la resistència, junt a la solidaritat, són condicions necessàries per obtenir les nostres reinvindicacions.

Tot i que gràcies a la lluita i a les demandes davant dels tribunals s’han aconseguit algunes victòries parcials, tal i com s’ha evidenciat en sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha declarat nuls els acomiadaments de diversos treballadors de SEAT, encara queda molt de camí per aconseguir una solució justa per a tots els conflictes laborals que es van acumulant.

L’acusació de sedició contra 78 treballadors d’Iberia (que en cas de prosperar pot comportar penes d’entre 4 i 10 anys de presó) per haver ocupat les pistes (acció que qualsevol treballador haguéssim realitzat en les mateixes circumstàncies), les querelles criminals i amenaces de sanció contra treballadors de Parcs i Jardins en l’exercici dels seus drets, etc, són una expressió de l’actitud cada vegada més autoritària i repressiva del sistema capitalista, i dels governs i administracions al seu servei, contra la classe treballadora. Mentre els empresaris, directius, governants responsables dels tancaments, deslocalitzacions, acomiadaments, fraus massius segueixen en la completa impunitat, o inclús se’ls condecora amb la Creu de Sant Jordi, els treballadors i les treballadores som amenaçats, reprimits, acomiadats, per exercir els nostres drets en defensa d’un treball digne, d’un servei públic de qualitat, etc.

Només la unitat en la lluita, la solidaritat, ens permetrà avançar cap a una solució justa de tots els conflictes laborals que es van acumulant: SEAT, Iberia, Mercadona, Parcs i Jardins, La Vanguardia, Codex, etc. Només la mobilització de la classe treballadora i de la ciutadania solidària podrà acabar amb la lacra dels acomiadaments, tancaments d’empreses i precarietat, conquerint el dret al treball en condicions dignes; només amb la lluita podrem restablir uns serveis públics de qualitat; només amb l’acció col·lectiva podrem defensar les llibertats i els drets sindicals cada cop més amenaçats.

En els darrers anys han sigut acomiadats milers de treballadors i treballadores a Catalunya. AVUI SOM NOSALTRES, DEMÀ POTS SER TU.

És hora d’exigir al Govern d’Entesa de la Generalitat que governi a favor dels treballadors i les treballadores, que són precisament els que, majoritàriament, els han votat, i respongui positivament a les nostres reivindicacions.

Per aquests objectius us convoquem a una Manifestació el proper 21 de gener, a les 12 hores, a la Plaça Universitat de Barcelona.

Treballadors/es d’Empreses en Conflicte

No hay comentarios: