DAUNIS desatiende a sus empleadas y sigue sin pagar

Escrito de las trabajadoras afectadas a los medios de comunicación y a la opinión pública

Som treballadores d’una empresa ubicada al Maresme amb 20 botigues i uns 100 empleats.

Des de fa 2 anys estem vivint una situació laboral molt desagradable, primer van ser endarreriments en les nòmines, cada mes una mica més tard, fins a arribar a cobrar amb un mes de retard.

Al juliol de l’any passat la propietària, Mercè Daunis, ens va comunicar que havíem entrat en Concurs de Creditors i aquí va començar el nostre malsón de veritat, d’un mes vam passar a 2 a poder cobrar, en aquest moment, alguns l’últim sou que han cobrat, és la meitat de gener, a uns altres encara ens deuen part de la nòmina de desembre i encara hi ha gent que havent denunciat aquesta situació i tot hi guanyar el judici no han aconseguit cobrar pràcticament res.

Els nostres drets laborals han estat trepitjats de tota manera, canvis d’horari, quadrants de treball presentats sempre al últim moment, no podem tenir cap tipus de vida familiar doncs és impossible planificar. Fins a arribar a l’extrem de no veure el teu nom a les llistes i al preguntar al despatx el motiu, et diuen que tens 15 dies de vacances, doncs en aquell moment sobra gent.
O ans al contrari companyes que treballant des de 2014, només han pogut gaudir d’una setmana de vacances, amb l’excusa que no tenen personal per suplir-les.

Aquesta situació ha provocat que a alguns companys els hi hagin tallat la llum, el gas o l’aigua, avisos de desnonaments i fins i tot veure’s obligats en el cas de treballar el matrimoni a l’empresa (hi ha alguns casos) haver de demanar ajuda a Càritas o a la Pac.

Tantes tensions han originat malalties com depressions, ansietat, fortes contractures degudes a l’estrés i d’altres. A la Mútua mai s’havien trobatamb un percentatge tant alt com el nostre. S’ha de reconèixer que ens han tractat molt bé.

 Les irregularitats no acaben aquí, des de fa més d’un any i mig l'empresa no paga la part de la S.S. que l’hi correspon, alguns companys que per alguna raó, tenen una part de la nòmina embargada, es troben que els Srs. Daunis els hi descompten però en canvi no fan l’ingrés pertinent.

Podríem posar més exemples però seria allargar-nos massa. Quedem a la seva disposició per ampliar o aclarir qualsevol dubte que tinguin.

Molt agraïts


Treballadores grup Daunis

No hay comentarios: