CNT planteja a l'Ajuntament i empreses una negociació per desbloquejar el conflicte de l'enllumenat públic de Granollers

  • 13 treballadors i treballadores encara no han estat subrogats al servei
El sindicat CNT ha posat grans esperances en una sortida negociada a un conflicte que porta ja gairebé dos anys, en el que la Justícia reconeix la subrogació de 13 treballadors amb l'incompliment reiterat de les sentències.

El servei de manteniment de l'enllumenat públic de Granollers segueix en conflicte des que els treballadors de l'antiga adjudicatària IMESAPI van guanyar judicialment el dret a subrogació a la nova empresa mantenedora: SECE.

No obstant això, SECE s'ha negat reiteradament a aplicar la sentència malgrat tenir un auto del Jutjat de Granollers que li obliga a complir-la, així com la ratificació del TSJ de Catalunya de la sentència favorable als treballadors.
Aquesta negativa a complir les sentències per part de l'empresa mantenedora ha provocat, segons fonts del sindicat CNT, un greu perjudici per a molts dels treballadors afectats. En aquest període de temps, IMESAPI els va donar de baixa de l'empresa mentre que SECE no els va voler donar d'alta, motiu pel qual es van trobar sense feina i sense una prestació per atur que el SEPE els hi ha denega al entendre l'administració que han de ser reincorporats al treball per SECE.

El col·lectiu de treballadors del manteniment de l'enllumenat públic de la capital vallesana tenen una llarga relació al servei, on alguns fins i tot hi porten teballant des de mitjans dels anys 70. Treballadors que actualment es veuen sense cap mena d'ingressos mentre l'actual adjudicatària del servei, SECE, es nega a complir amb les resolucions judicials i a reincorporar-los en la plantilla. CNT recorda que aquesta informació ha sigut traslladada a la Fiscalia que ho està investigant.

Davant d'aquest context, CNT ha plantejat aquest dilluns a l'Ajuntament una negociació per a desbloquejar l'acual “situació enquistada” que “requeriria l'esforç i implicació de totes les parts”, i permetria tancar un conflicte que ja dura prop de dos anys. CNT espera que en els propers dies hi hagi novetats al respecte d'aquesta negociació.

 Extraido: http://soliobrera.cnt.es/secciones/1769-2015-05-06-16-40-54.html

No hay comentarios: