Manifiesto contra les retallades


ESTEM FARTS DE PAGAR LA CRISI
El Maresme contra les retallades

La situació política, social i econòmica a la que ens ha abocat la cobdícia dels mercats financers amb la connivència dels governs tant a nivell Europeu com a nivell local , exigeix una resposta ferma i contundent per part de la societat civil , ja que al cap i a la fi damunt d'aquesta està recaient el gruix de les retallades aplicades pels governs Català i central amb la intenció de pal·liar aquesta crisi financera i econòmica que precaritza encara més les nostres vides.
Aquestes polítiques de reducció de despesa pública suposen l'agressió més important contra els drets de les persones que hi ha hagut en la història de la democràcia ja que es centren en retallar serveis públics com són l'ensenyament , la salut, l'educació i el benestar social (que haurien de ser gratuïts i universals) amb l'objectiu de portar-los a la privatització i, per tant, convertir-los en un negoci.

Les succesives reformes laborals i de pensions han suposat una merma als nostres drets com a treballadors/es , dificultant al retardar l'edat de jubilació , l'accés a una pensió digna ,facilitant i abaratint encara mes l'acomiadament , menys tenint els treballadors ,sotmesos a la voluntat de l 'empresari amb total poder i capacitat per modificar horaris de treball , salaris o tasques dins l'empresa
 
Per tant i vista la situació, hem de prendre partit com a principals afectats i defensar els nostres drets ,solidaritzant-nos amb les comunitats sanitària i educativa i amb totes aquelles persones anònimes que pateixen diàriament les conseqüències d'aquesta situació en forma de desnonaments, assetjament de les entitats financeres i la manca de treball . Creiem fermament que per resoldre els problemes actuals que nosaltres no hem generat , no només hi ha el camí que ens imposen els polítics seguint els dictats dels mercats, sinó que organitzades i solidaries entre nosaltres podem fer front a aquestes injustes retallades. Per a tot això us ens preguntem:
Per  què es retallen serveis bàsics i indispensables per la població enlloc de reduir el cost de les institucions i en consequencia el dels nostres representants polítics sobradament ben remunerats?
Per què  no es persegueix el frau fiscal i l'evasió de capitals que suposen uns 15,000 milions d'euros només a catalunya en lloc de retallar 1000 milions en sanitat i altres 1800 milions en educació?
Per què  cap càrrec polític assumeix la responsabilitat dels vergonyosos actes de corrupció que ara amb més periodicitat van sortint a la llum ?
Per què  hem d'assumir com a ciutadans les propostes intervencionistes dels "lobbies" financers i dels testaferros europeus amb la finalitat de cobrar el que ens han deixat? És aixó es un segrest d'estats?
I finalment,  per què hem de suportar amb la nostra suor i esforç un sistema que trepitja la nostra dignitat i que pretén anular-nos com a persones inculcant-nos la por per  reduir-nos a simples objectes o recursos submisos a la producció i al consum ?

No hay comentarios: