Apoyo a los trabajadores de Parcs i Jardins de Barcelona

Esto fue lo que literalmente dijo Imma Mayol sobre la conflictividad en Parcs i Jardins en declaraciones a la cadena SER en el programa “El Balcó” el pasado 5 de octubre.

PERIODISTA.- Vostè també és presidenta de L’Institut Municipal de Parcs i Jardins
IMMA MAYOL.- Sí
PERIODISTA.- Permetin un pregunta, no se li manifesten molt els treballadors de Parcs i Jardins?
IMMA MAYOL.- Miri, és un tema que em fa molta indignació, i li dic amb tota la convicció, no? Perquè jo crec, que temin un Comitè d’Empresa que està construït en la guerra,, diguem-ne, i que malgrat les condicions de treball de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, jo ara mateix signava i l’asseguro que com jo la majoria dels treballadors del sector privat, són unes molt bones condicions de treball i li posaré dos exemples: treballen 35 hores des de l’any 96, per tant fa deu anys que els treballadors de Parcs i Jardins treballen 35 hores, amb una jornada laboral que jo penso fins i tot que en aquest moments no se adequa a les necessitats que tenim, que és de 8 a 3 de dilluns a divendres, quan les necessitats dels parcs de la ciutat son unes altres. Hem disminuït extraordinàriament les hores extraordinàries i hem augmentat molt la capacitat, diguem-ne, de resposta a les problemàtiques de sinistrabilitat laboral, i jo estic orgullosa, com a presidenta d’aquest Institut, de la gestió de personal. Aleshores, tenim un Comitè d’Empresa molt ancorat, amb unes posicions enquistades, que porten 20 anys –tot ho he de dir -, és a dit, porten 20 anys exercint el seu rol, i que em fa molta ràbia perquè no representen al conjunt dels 960 treballadors de Parcs i Jardins. Fixi’s que quan se mobilitzen més d’una trentena difícilment són. Per tant, estem parlant d’una gent que recull molt poc el sentiment de la globalitat.
PERIODISTA.- Veig que la corprenc molt aquest assumpte
IMMA MAYOL.- M’emprenya, Sap què passa? Que ho trobo una injustícia. O sigui, a mi les critiques, diguem-ne, raonades, no, però em sap molt greu que quan els sous doblen el que seria, diguem-ne, la mitjana del sector privat, quan les condicions de treball i de seguretat, per exemple, son posades com a exemple, entre d’altres coses per la Generalitat quan fa les seves campanyes, quan hi ha hagut un intent molt seriós a demostrar que des del sector públic (la principal empresa de jardineria d’Europa del sector públic és la nostra) és possible gestionar-la amb criteris d’eficiència i de resposta a les necessitatsde la gent, i al mateix temps amb unes bones condicions de treball, em sap greu que els sindicats, diguem-ne, en aquest cas concretament el Comitè d’Empresa, no per res els sindicats globalment, tinguin una actitud tan bel·ligerant i un desinformadora de la població en general d’una Institució, i de desprestigi de la institució en definitiva, perquè no és un desprestigi de la Imma Mayol, que això seria molt relatiu, és un desprestigi d’una Institució que funciona, de forma absolutament injusta.
19.10.2006

¿Quién es Inma Mayol?
Tercera Tinenta d'Alcalde
Presidenta de la Comissió de Sostenibilitat, Serveis Urbans i Medi Ambient (portaveu)Presidenta del grup municipal ICV-EU i A de la Junta de Portaveus
Membre de la Comissió de Govern
Membre del Comité de Govern
Regidora adscrita del Districte de Gràcia
Presidenta de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona
Membre de l'Institut Municipal de Persones amb Disminució
Consellera d'Infrastructures del Llevant de Barcelona, S.A.
Y sobre todo y que no se nos olvide "d'esquerres i ecologista de debò"

En los siguientes enlaces podemos informarnos un poco mas del conflicto que mantienen los trabajadores de parcs i jardins de Barcelona y rebatir a la Presidenta del Instituto:

Información General del Conflicto:
http://www.moviments.net/xarxacontratancaments/documents.htm#parcs

Convocatoria de Huelga para el próximo 30 de noviembre:
http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=26866

Situación seguridad e higiene en maquinaria de poda:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/281985/index.php

No hay comentarios: