LA CNT RECOLZA LA VAGA DEL 29N A L’ENSENYAMENT PÚBLIC

Des de la Secció sindical de la CNT d’Ensenyament, volem recolzar la vaga del proper 29 de novembre de 2018, així com a les diferents mobilitzacions en suport a la educació pública i laica.
És urgent implicar-se en la defensa de l’educació com a conquesta irrenunciable de la classe treballadora, amenaçada dia a dia per la precarització i la manca de recursos. Per això, la Vaga continua sent una eina imprescindible per defensar els nostres drets. Però més enllà d’una vaga puntual pensem que cal enfortir els espais de debat i participació directa de tots i totes les interessades en l’escola i l’educació col·lectiva.
El dret a l’ensenyament públic ha de completar-se i avançar, allunyant-lo de la lògica autoritària, patriarcal, classista, competitiva i elitista, contribuint a educar persones lliures i equivalents. PER AIXÒ PROPOSEM:

1- La derogació dels Decrets de plantilles, Decret de direcció, la LOMCE i la LEC (Llei d’Educació de Catalunya), responsables de la precarietat i la pèrdua de democràcia als centres.

2- Retirada immediata dels recursos públics destinats a centres privats i religiosos.

3- Revertir les retallades a l’escola pública. La reducció dràstica de les ràtios d’alumnes per aula.

4- L’Ampliació i consolidació dels llocs de treball pel professorat.

5- Increment de personal de suport a la docència per atendre les necessitats especials de l’alumnat.

6- Recuperació de poder adquisitiu de les treballadores d’educació.

7- Garantir el dret a un menjador escolar públic i gratuït gestionat per la comunitat educativa.
Entenent aquest com a una part important de l’educació cívica i alimentària.

8- La creació d’escoles bressol horitzontals i gratuïtes al servei de la classe treballadora. Com a embrió d’una educació lliure i igualitària.

9- Dignificar la tasca educativa i les condicions laborals del Lleure Educatiu i Sociocultural. Reconèixer els monitors/es, directors/es de lleure, vetlladors/es, personal de cuina i menjador, etc com a part imprescindible en l’àmbit educatiu.

10- Pla educativa integral. Defensa del model d’immersió lingüística. Foment i creació d’escoles lliures. Participació directa de la comunitat educativa i les Ampes mitjançant les assemblees de centre. Introducció dels esquemes d’escola lliure en el funcionament de l’escola pública.

Així doncs des del nostre sindicat fem una crida a totes les treballadores del món educatiu, estudiants, mares, pares, avis, avies, tutors, tutores, etc. a comprometre´s.

Organitza’t al nostre costat de forma assembleària i al marge dels “sindicats” oficials.
L’EDUCACIÓ PÚBLICA ÉS UNA LLUITA DE TOTES I TOTS!
cnteduca@catalunya.cnt.es

No hay comentarios: