La CNT obre conflicte col·lectiu amb Qualytel per la subrogació del servei 061


Els treballadors del servei 061 van realitzar una conferència de premsa el passat dilluns 19 de desembre davant el Departament de Salut presentant el conflicte col·lectiu obert amb l'empresa Qualytel. Durant la roda de premsa es van denunciar les irregularitats que s'han verificat durant el traspàs de gestió del servei, exposant les raons que han portat a l'obertura d'un conflicte col·lectiu amb Qualytel per la subrogació de la plantilla.



El passat dilluns 19 de desembre, la CNT de Barcelona va presentar públicament a través d'una roda de premsa el conflicte col•lectiu que ha obert amb l'empresa Qualytel per exigir el correcte procés de subrogació en el servei d'atenció telefònica d'emergències mèdiques 061.

El passat 1 de desembre, la gestió del servei va passar de mans d'Atento a Qualytel, guanyadora del concurs públic. Emparada en l'ambigu text de l'art. 18 del Conveni Col•lectiu de "Contact Center", Qualytel va iniciar un procés de selecció per decidir de quins treballadors prescindeix. La selecció es porta a terme de manera aleatòria, sense tenir en compte l'antiguitat ni l'experiència de molts dels treballadors acomiadats.

CNT, a diferència de sindicats del comitè d'empresa, entén el canvi d'empresa com una subrogació, acollint-se a l'art. 44 de l'Estatut dels Treballadors, sota el qual s'han de respectar totes les condicions en què la plantilla venia treballant, atès que les funcions que realitzen en Qualytel, són les mateixes que ja exercien a Atento.

Tal com s'ha denunciat en les últimes setmanes, el canvi de gestió del 061 ha afectat en forma negativa el servei, augmentant sensiblement el nombre de trucades perdudes. De la mateixa manera, les condicions dels treballadors s'han vist empitjorades, perdent antiguitat, modificant unilateralment les condicions de treball i rescindint importants serveis, com el de la llançadora que transportava als treballadors al centre de treball.

CNT exigeix la subrogació de la plantilla del 061, així com l'establiment d'una garantia laboral que permeti eradicar la precarietat en un servei tan fonamental per a la ciutadania, i que s'està veient sensiblement afectat per un procés de canvi de gestió ple d'irregularitats.

Bloc de la Secció Sindical: http://cnt061catalunya.blogspot.com/

Notícies relacionades:

El País: Treballadors del 061 protesten per la reducció de plantilla del SEM

BTV: http://www.btv.cat/btvnoticies/2011/12/19/protesta-061-emergencies-mediques/#None

Catalunya ràdio http://www.catradio.cat/audio/592455/LInformatiu-del-migdia

CNT denuncia els acomiadaments de personal del 061: http://www.tercerainformacion.es/spip.php?article32062

No hay comentarios: