Nota de premsa - La CNT Premià davant la crisi


A tots els mitjans de comunciació;

Nota de premsa

La CNT de Premià davant la crisi
El Sindicat Únic de Premià enceta una setmana d'acció en defensa dels drets dels treballadors.


L'Assemblea del Sindicat Únic de Premià prepara per aquesta setmana diverses accions per concienciar als treballadors als pòligons industrials dels municipis del Baix Maresme, organitzant, entre altres, una xerrada sobre jurídica laboral.

Com tots sabem la crisi del sistema capitalista està causant molt maldecaps als treballadors, que som qui realment la sofrim. Molts coneixem a familiars, amics i amigues, companys, etc... que han estat acomiadats dels seus llocs de treball o estàn pendents de la situació de les seves empreses. La càrrega de treball ha disminuït molt des de fa sis mesos en tots els sectors industrials, sent la indústria de l'automòvil a la que més s'està notant, fent que les petites i mitjanes empreses que suministren components a aquesta indústria comencin a tancar, acomiadar a treballadors individualement o fer expedients de regulació d'ocupació (ERO).
A més a més, hi ha que sumar la caiguda de la construcció, fent que des de començament d'any els treballadors d'aquest sector incrementin majoritariament la tasa d'atur.

Accions del Sindicat
Es per tot això que davant la destrucció dels llocs de treball i la retallada dels nostres drets, el Sindicat, en un intent mes de concienciar als treballadors perque es defensin davant els atacs de la patronal i el sistema capitalista, te previst repartir pels pòligons industrials un full informatiu on s'explica que fer en cas d'acomiadament.
Tant mateix, des de CNT i a petició d'un col.lecitu de joves, organitzarem una xerrada sobre jurídica laboral bàsica. Aquesta xerrada tindrà lloc el proper dissabte 13 de desembre a les 18:00h al Centre Cívic del carrer Esperança, 19 de Premià de Mar.
A part d'això, el Sindicat posarà una taula informativa sobre la directiva Europea de les 65 hores de jornada laboral el dumenge dia 14 de desembre a la Gran Via de Premià. Aquest acte s'emmarca dins de la setmana de denuncia que la Confederació Nacional del Treball fa davant aquesta Directiva, que va ser rebutjada per la Comisió Europea però, al no ser un acord vinculant, en properes setmanes la Comisió Plenaria haurà de decidir sobre aquesta llei.

La Junta Local.
Sindicat Únic de Premià.
Confederació Nacional del Treball.
Premià de Mar, 6 de desembre de 2008