Pel Sindicat volem una seu social

A tots els afiliats i simpatitzants, salut companys/es;

Com sabeu, des d'el 1er de maig de l'any 2004, data en que es reconstitueix el Sindicat a partir del Nucli confederal de la CNT, el Sindicat Únic de Premià de Mar ha vingut realitzant les tasques pròpies en locals que no eren seus o que no tenien permís d'usdefruit per gaudir-ne d'ells.
Vam començar al local de l'Associació de Veïns del Barri Cotet reunint-nos el dissabtes a la tarda un grup d'afiliats. Com que això comportava que algú pensés que l'associació de veïns pogués estar "polititzada" vam optar per sortir d'aquell local i pensar en recuperar alguna sala del nostre local de patrimoni sindical, la Cooperativa Unió Obrera.
Després de reunir-nos amb representants de l'Ajuntament i negar aquests que hi hagués cap sala lliure al local del carrer Sant Pau, varem anar a veure les associacions culturals que allà es reunien per demanar-li a ells directament si podien deixar-nos alguna sala. Les respostes d'aquestes entitats van ser de tot tipus, fins que vam aconseguir agafar una sala que tenien un grup de teatre, una sala d'uns 8 o 9 m2. Varem comunicar a l'Ajuntament que estàvem al nostre local històric.
La tasca del Sindicat va anar en augment fins que prop d'un any després en comuniquen des de l'Ajuntament que hem de marxar d'allà. Com que no volíem deixar un edifici que creiem nostre, optarem per no fer-ne cas. Als pocs dies ens trobem amb els panys de les portes canviats i les nostres pertenències al passadís.
Això va refredar una mica l'activitat del Sindicat. Finalment varem aconseguir un acord amb l'Ajuntament en el que ens deixava una sala al Centre Cívic unes hores en dies concrets per les nostres permanències. Així es com estem ara mateix.
Durant aquests quatre anys hem fet nombroses activitats, xerrades, passi de vídeos, etc. De mica en mica ens venen a veure mes treballadors i son molts als que hem ajudat per que solucionin els seus problemes, tant via jurídica com per l'acció directa.
Per això, creiem que s'ha consolidat el Sindicat al municipi i es hora d'estar fixe en un lloc per nosaltres sols i anar-hi a l'hora que nosaltres vulguem. Volem un local confederal a Premià.
Per tot això, demanem als company/es que feu aportacions econòmiques, a través del número de compte del Sindicat o en mà a qualsevol company de la Junta Sindical, per tal que el nostre sindicat tingui una seu social en condicions.
Recordeu que no volem cap mena de subvenció per part de l'Administració ni empreses privades, ni cobrem als treballadors que venen a fer consultes laborals. Ens financem a partir de les quotes i les aportacions voluntàries.

Una sal.lutació i gràcies pel teu suport.

Número de compte 2100 - 0317 - 63 - 0101124652 La Caixa

Sindicat Únic de Premià - CNT