100 anys de Solidaritat Obrera

Vora la quarentena de persones van asistir a l'acte de commemoració del Centenari del periódic "Solidaridad Obrera" que organitzà el dissabte 22 de setembre l'Agrupació Excursionista Serra Litoral del Sindicat de Premià de la CNT.
L'acte, que consistí en un àpat a la Font de la Cisa, va estar a punt de ser suspès degut a la forta pluja que va caure entorn dos quarts de dotze, pluja que va agafar a un grup de companys que pujaren caminant fins la Cisa, però gràcies a ells vem poder utilitzar fusta seca que varen guardar perque no es mullès.
En tot cas, desprès de l'aiguat, es va començar a fer el foc mentre arribaven els asistents confiant en que no ploguès més. La pluja va fer que molta gent es quedès a casa.
El Sindicat va obsequiar als asistents amb un bolígraf i un clauer fets per la Comissió del Centenari de la Soli en motiu del 100è aniversari.
Fa més de 70 anys el grups anarcosindicalistes i llibertàris anaven a la Font de la Cisa, a fer excursions a la natura. Avui dia la Cisa està quasi totalment urbanitzada. Nosaltres, en memòria d'aquells companys, fem el mateix, agafar el relleu dels premianencs que ens van precedir en la lluita. En memòria dels premianencs vinculatas a la Soli i en els seus 100 anys de Solidaritat Obrera.