Assemblea a les portes de l'Ajuntament

El Sindicat Únic de Premià realitza una assemblea a les portes del Ajuntament

El passat dissabte dia 3 de març, a les 12:00h hores, el Sindicat Únic de Premià va realitzar la seva assemblea a les portes de l’Ajuntament de Premià de Mar.
La reunió, a la que han assitit prop de 25 afiliats y simpatitzants i que estava presidida per una pancarta que deia “devolució patrimoni sindical – CNT”, va tractar un únic punt a l’ordre del dia, la situació actual del desallotjament que vam patir de la nostre seu social el passat gener i la gestió que estàn realitzant els membres del Comitè Local en aquest tema.
El Secretari General, juntament amb un company, han explicat tots els passos que està donant el sindicat, tant en referència a les reunions amb membres de l’Ajuntament com les denuncies que s’han posat, com de les instancias que hem registrat a l’ajuntament i que encara no ens han respost.
Han acabant anunciant la reunió que es mantindrà el proper divendres a les 13:00h amb el nou alcalde per desencaixar la situació.
En aquesta reunió prevista amb l’alcalde s’ha acordat anar-hi a recogir la cessió que ens varen prometre.
En tot cas, des del sindicat s’ha acordat preparar una campanya per donar a coneixer a la població el nostre cas i la situació en que es troba l’edifici històric de l’antiga cooperativa L’Únió Obrera, dels carrers Sant Pau i Aurora, en cas que el nou alcalde no ens cedeixi el local que des de l’Ajuntament es van comprometre a cedir-nos.
Des de Premià es demanarà la Solidaritat a tots els Sindicats de la CNT de Catalunya per que ens facin costat en aquest assumpte que nosaltres no hem buscat.

Situació del sindicat a hores d’ara
Des de que ens varen fer fora de l’edifici de la Cooperativa, la activitat del sindicat es precaria en molts aspectes.
La nostre Asesoria Laboral es fa, al no tenir espai físic, quedant en qualsevol lloc o si son simplement consultes a travès del correu electrònic o per telèfon. O enviant als treballadors directament als advocats del sindicat.
El nostre tresorer te que passejar-se per tot el poble anant a buscar les cotitzacions del afiliats, com si estiguessim en temps passats, ja que al no tenir un local no pot fer les permanències per que els afilitas vagin a pagar la quota.
Pel que fa a les activitats culturals i esportives, com es el curs d’esperanto i la Agrupació excursionista, està realitzant les seves activitats també en precari. El curs d’esperanto es va reanudà fa unes setmanes, però sense el material que fins ara utilitzavem com la pissarra i l’ordinador.
L’assemblea, que teniem previst per aquest mes de març, de la coordinardora provincial del Metall de la CNT l’hem hagut de suspender-la fins que un sindicat d’altre població l’assumeixi. Així com el curs de jurídica laboral que estavem preparant per els mesos de març i abril.

Sindicat Únic de Premià de Mar
Confederació Nacional del Treball Premià de Mar, 4 de Març de 2007