[Granollers] Els treballadors de l'Enllumenat Públic aconsegueixen la subrogació

CNT convoca una roda de premsa dimecres 19 de març a les 11h al seu local
El judici per la readmissió del delegat de CNT, vist ja per sentència

Divendres passat els treballadors de l'Enllumenat Públic de Granollers van rebre la sentència del Jutjat de lo Social núm. 1 de Granollers, en el seu conflicte col·lectiu per a la subrogació, estimada favorablement. Demà dimecres convoquen una roda de premsa per a informar el incert futur que es presenta al servei municipal.

Èxit en una reivindicació històrica dels antics empleats de l'Enllumenat Públic de Granollers, que van protagonitzar una vaga indefinida de 36 dies entre desembre de 2012 i gener del 2013. En aquell conflicte van aconseguir un acord que reduïa notablement l'impacte d'un ERTE que l'anterior empresa concessionària IMESAPI volia imposar. Els treballadors van anunciar també un acord amb l'Ajuntament de Granollers per a donar continuïtat als llocs de treball del servei.

Els treballadors, però, van veure frustrades les seves conquestes al veure com IMESAPI incomplia l'acord i acomiadava al delegat sindical de CNT com a represàlia, un fet que ha estat recorregut al Jutjat Núm. 1 de lo Social de Granollers i que està ja vist per sentència. Per altra banda, l'Ajuntament finalment no va incloure la subrogació del personal de l'enllumenat al plec de condicions excusant-se en un informe jurídic que no va sortir mai a la llum, tancant així la porta a la continuïtat de prop de 20 llocs de treball estables i de qualitat a la ciutat.

Ara però, s'ha obert un nou escenari. Els serveis jurídics del sindicat CNT, amb major implantació a la plantilla, van interposar un conflicte col·lectiu contra IMESAPI i SECE, actual concessionària del servei, després de veure com tant les dues empreses com l'Ajuntament no atenien l'exigència de subrogació tal i com estableix el propi conveni de l'empresa SECE. Ara la sentència del jutjat dona la raó als treballadors, i estableix que SECE haurà de subrogar tots els treballadors del servei de manteniment d'enllumenat públic.

Roda de Premsa

En vista de l'actual situació, i del incert futur que es presenta, el sindicat CNT convoca una roda de premsa en la que els propis treballadors exposaran els fets que han tingut lloc fins ara, i explicaran la situació en que pot quedar el servei d'enllumenat públic. Cal afegir que, en el moment de ser-li adjudicada la contrata a SECE, aquesta empresa estava immersa en un ERTE amb els seus treballadors, la qual cosa posa més incògnites sobre la taula.

La roda de premsa tindrà lloc demà dimecres 19 de març a les 11:00 hores als locals del sindicat CNT (C/ Emili Botey 14, Local 1) de Granollers. I s'espera, alhora, que sigui un primer acte de suport al col·lectiu de treballadors de l'enllumenat públic de Granollers. Entitats com AAVV de Tres Torres o l'Assemblea d'Aturats i Aturades de Granollers ja han confirmat el seu suport i assistència a l'acte.

###
Agència Confederal de Granollers, C.N.T – A.I.T.

No hay comentarios: