L’ ERO no s’ aplicarà a Acaservi

Amb data del 18 de febrer de 2013, el Comité d’ Empresa a Acaservi ha donat a conèixer l’ intenció de l’ empresa de retirar l’ ERO previst d’ aplicar a 13 treballadors i treballadores a Acaservi, gestora de l’ atenció en carretera del Grup Racc.


 Després de gairebé una setmana d’ aturades parcials convocades per la CNT de Barcelona als diferents torns en l’ atenció en carretera del Racc, (gestionada per  Acaservi), aquesta empresa, reunida amb el Comité d’ Empresa, acorda retirar l’ ERO que amenaçava amb l’ acomiadament a 13 treballadors i treballadores d’ Acaservi i a 194 del total de la plantilla del Grup Racc. El punts d’ aquest acord són els següents:-Retirada dels 13 acomiadaments previstos a Acaservi
- Contabilitzar les baixes voluntàries que s’ han donat al llarg del procès .
-Baixada del 5% del salari brut anual a la plantilla
-Compromís de no aplicar acomiadament col·lectiu fins desembre de 2013. 
- Indemnització de 31 dies per any amb un màxim de 18 mensualitats més un lineal de 1000 euros. (Abans oferien 20 dies per any amb un màxim de 13 mensualitats) 
 

La Secció Sindical de la CNT a Acaservi ho celebra enormement, doncs es tracta inequívocament d’ una victoria, però agredolça, doncs l’ ERO encara s’ aplicarà a 181 treballadors i treballadores del Grup Racc. A més, la Secció no troba dades objectives suficients que justifiquin la reducció salarial. Amb aquesta mesura, l’ esforç recau novament en els treballadors i treballadores,  mentre l’ empresa manté subcontractes, com Konecta. És per això que continuarà amb la vaga malgrat la retirada de l’ ERO a Acaservi, fins que no finalitzi el procès de negociació a totes les empreses.

Així mateix, tampoc es motiu d’ alegria per la Secció el que, tant Acaservi com el Comité d’ Empresa hagin arribat a cap acord obviant que la negociació del mateix hauria d’ haver estat amb aquest sindicat, únic convocant de la vaga d’ aturades parcials que es duia a terme des de fa una setmana i que, ara mateix, encara continua. La secció lamenta també l’ actitud del Comité d’ Empresa que ha trigat tres dias en donar a conèixer aquesta informació i que, mentre tant, hagi tractat d’ apoderar-se de la convocatòria de vaga de la CNT, llençant consignes de desconvocatoria de la mateixa, a diferents xarxes socials i entre els treballadors i les treballadores.

Per a la Secció és de vital importància agrair a cadascún dels sindicats de la Regional catalana i de la resta del pais l’ esforç i el treball que han dut a terme des de que es va anunciar aquest ERO. Hem donat un exemple de força, contundència i solidaritat sense precedents a tots i totes els treballadores i treballadores del Racc a tota Espanya, i a la societat en general. La Secció agraeix totes i cadascuna de les concentracions que s´han realitzat als diferents punts geogràfics i les innumerables vegades que s’ ha cridat “Al Racc ni ERO ni hòsties!”

La Secció també vol agrair l’ implicació de la militància del SOV de Barcelona, sense la qual aquesta victòria no es podria haver assolit mai. Així també, ha estat de vital importància l’ assessorament al llarg d’ aquest mes dels companys i les companyes de Jurídica i Sindical del Comité Confederal de la CNT i del Gabinet Tècnic.

La Coordinadora Laboral i de Suport Mutu ha defensat els 194 llocs de feina des d’ un primer moment, fent una labor de sociabilitzar el conflicte molt i molt important que volem tornar a agrair.

Els socis i les sòcies del Racc també han jugat un paper molt especial en aquesta lluita: així ho reflexen la recollida de signatures, tant online com a peu de carrer, les queixes que han manifestat a diferents delegacions del Racc, les baixes i la col·laboració en la difusió a través de xarxes socials.
Definitivament, aquest ERO l’ hem aturat entre tots i totes.

-Secció Sindical de la CNT a Acaservi-
-Premsa CNT-AIT Barcelona-

No hay comentarios: