Canvi de data per la concentració de Mataró

Es canvia la data per la concentració contra la carestia de la vida, l'atur i la precarietat per el proper dijous 28 de gener.
El lloc i l'hora seran els mateixos:

Plaça Santa Anna de Mataró a les 20:00h


Octaveta (versió en català)

Des del 2008, amb l'inici de la crisi, fins al dia d'avui estem assistint a una precarietat exagerada pel que es refereix a drets i retribucions. Sent aquest país el més afectat per la desocupació dins de la CEE amb una taxa d'atur que supera el 20% de la població activa (3.868.946 dades del Ministeri de Treball), amb una recessió que no veu massa clar que la economia es recuperi i amb uns auguris de més desocupació en el 2010, el futur més que incert és negre.
Les mesures per a l'inici de l'any preveuen la reforma de la Seguretat Social i les pensions, la Llei d'economia sostenible i la propera Reforma Laboral.
La Reforma Laboral que planteja el govern va en la línia de la contractació de joves amb bonificacions per als empresaris amb la intenció de reduir la temporalitat, com si totes les Reformes Laborals fins avui no haguessin fomentat la precarietat i la prova la tenim amb un 38'61% de joves de menys de 25 anys a l'atur, i un 90% de contractes temporals que s'han realitzat a Catalunya en el 2009. Un altre dels aspectes que planteja el ministeri de treball és el model alemany que consisteix en la disminució de la jornada laboral compensada amb el cobrament de l'atur.
D'altra banda la patronal CEOE continua insistint que per acabar amb la crisi cal abaratir l'acomiadament amb la creació d'un nou contracte i esgarrapar una rebaixa en les cotitzacions.
Finalment els sindicats UGT i CCOO més preocupats per la viabilitat de les empreses i per cobrar les seves subvencions han fet un mal terrible als treballadors consentint reforma rere reforma, retalls de drets, congelació de salaris amb la consegüent pèrdua de poder adquisitiu, acostant-se a les polítiques econòmiques del capital de control de la inflació. El medi per a això han estat unes polítiques sindicals dirigides a la contenció de les reivindicacions obreres.


La pèrdua de condicions de vida per part de moltes famílies s'agreujarà aquest 2010 amb pujades fiscals, de transport i de serveis públics.
Així l'electricitat puja un 2'64% afectant a 22´7 milions de llars havent aconseguit en el cas d'Endesa una taxa de benefici net de 3.330 milions en el 2009. S'estan coneixent casos de retirades de comptadors deixant sense llum ni calefacció moltes famílies per no poder sufragar els costos del consum. La bombona de butà puja un 3'36% costant l'ampolla 11 ´ 50 euros. El combustible, el mateix un 27% per a la gasolina i un 14% per al gasoil. El transport de rodalies i mitja distancia un 6%. La pujada de l'IVA que s'aplicarà a partir de l'1 de juliol suposarà un augment del 16% al 18% el de tipus general i del 7% al 8% el de tipus reduït. Altres sectors com Correus i Telègrafs i Peatges també acusaran un increment en les seves tarifes. Mentre que les pensions pugen un irrisori 1% i el sou mínim interprofessional (SMI) un 1´ 5% situant-se en 633 ´30 euros, molt lluny de la xarlataneria sindical que advocava per una pujada del 8%.
Els treballadors afiliats a la CNT pensem que ja és hora de plantar cara a la situació. Després d'haver engrossat i enriquit les butxaques dels empresaris, banquers i especuladors en general ens veiem en la majoria dels casos fent cues a l´atur interminables, talls de subministrament, desnonaments, contractes en precari, cursos de formació-negoci pagats pel fons social europeu, prestacions matusseres com les dels 420 €, etc.
Qui no està a l'atur o té un familiar directe?
Per tot això fem una crida als treballadors de la comarca per a que adoptem una actitud realista davant d'aquesta situació i sapiguem donar una solució, que se centri més en el benestar social que en el benefici empresarial d'uns quants.