Núria Pòrtulas, llibertat sota fiança

El jutge deixa en llibertat sota fiança de 15.000 euros Núria Pòrtulas
Font: TVC

La jove anarquista Núria Pòrtulas, empresonada des del febrer a Soto del Real acusada de pertinença a banda armada, sortirà en llibertat sota fiança de 15.000 euros. Així ho ha decidit el jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo, que ha pres aquesta decisió després que dilluns va tornar a sentir les al·legacions de la jove. Núria Pòrtulas va negar davant del magistrat conèixer el contingut d'un disquet informàtic que la policia va confiscar al seu domicili de Girona, que contenia informació sobre fabricació de còctels Molotov. La noia sortirà previsiblement de la presó avui mateix, però s'haurà de presentar cada dia davant dels jutjats de Girona.

07/06/2007 13.09
Madrid
El jutge deixa en llibertat sota fiança de 15.000 euros Núria Pòrtulas

El 7 de febrer passat, els Mossos d'Esquadra van detenir Núria Pòrtulas a la casa okupada o­n vivia, al barri del Pont Major de Girona. L'endemà mateix ja hi havia la primera de les manifestacions de protesta. Unes setmanes abans, els agents li havien confiscat una agenda i documentació durant un escorcoll rutinari en un control de carretera. Aquesta llibreta i les anotacions que hi constaven es van convertir en la principal prova per incriminar la jove. Segons la investigació, hi constaven escrits sobre organismes oficials i les mesures de seguretat de què diposaven o algunes frases que feien pensar que estava en disposició de cometre atemptats.

El 10 de febrer, Núria Pòrtulas va ingressar a la presó de Soto del Real, tot i la insistència del seu advocat, Benet Salellas, que deia que no hi havia cap prova contra ella.

Després d'estar gairebé quatre mesos empresonada, aquest dilluns Núria Pòrtulas va tornar a declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo, i és avui que el magistrat n'ha ordenat la posada en llibertat sota fiança.

L'empresonament de la jove de Sarrià de Ter ha tingut una forta repercussió social. A les manifestacions setmanals per reclamar-ne l'alliberament se li han de sumar les més de 10.000 signatures de suport aconseguides pels seus amics i familiars i les 25 mocions aprovades per ajuntaments o­n es reclamava la seva llibertat.


Mira també:
http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=198396
http://www.elsud.org/nuri/