¿Què es la CNT?

La CNT es una confederació de Sindicats i altres ens obrers com ateneus, fundacions, biblioteques, etc.Está adherida a la Associació Internacional dels Treballadors, sent la seva secció a Espanya. Fou fundada l'any 1910 a Barcelona al congrès que aglutinà totes les societats obreres de tendencia anarcosindicalista, majoritariament de Catalunya i Andalusia i de les societats obreres socialistes de fora de la UGT.
En aquests moments está formada per regionals de tot l'estat espanyol mes la regional del exterior que està formada per els treballadors que van haver de exiliar-se o inmigrar a l'extranger. La Regional Catalana compta amb mes de 20 Federacions locals i dues fundacions d'estudis llibertaris. El Centre d' Estudis Llibertaris Federica Montseny de Badalaona, carrer Congost nº 5, on es recopila i es possa a disposició de historiadors i estudiants tot el material històric del moviment anarcosindicalista i Llibertari de Catalunya i l'exili confederal i anarquista, que s'ha pogut aconseguir. Tembé està el Centre d' Estudis Llibertaris Francesc Sabat de Terrassa, carretera de Moncada nº 79, on es realitzen cursos sobre historia del moviment obrer, juridica laboral, economia i informàtica.
El sindicat de Premià de Mar aglutina a treballadors de diferents sector de producció i serveis, l'anomenem Sindicat Únic de Treballadors d' Oficis Varis de Premià. Som un Sindicat autogestinari, com tota la Confederació, ens mantenim mitjançant les quotes dels afiliats sense demanar subvencions a cap estament administratiu, polític o empresarial.No participem a les eleccions sindicals per que utilitzem l'acció directa, això no es utilització de violencia, es tracta de que els treballadors s'organitzen, prenen una decissió entre tots i la comuniquen a l'empresari, arribat a aquest punt, segons la decisió de la direcció utilitzem les nostres accions per que l'empresari entri en raò.Per això intentem no anar-hi a conciliacions ni judicis, pensem que no es necesita cap intermediari per arreglar els assumptes d'un lloc de treball.
No existeix a la nostra organització cap "alliberat", ningú cobra un sou per fer sindicalisme a la CNT, ni cap secretari d'un comité local o Secció Sindical ni tant sols el Secretari General de tota la Confederació. Al sindicat les decissions es prenen en assemblea, tot afiliat te dret a assistir, informar i decidir a la assemblea del seu sindicat, el comité local, simplement es de gestió, mai executiu.
Treballador, treballadora: Afilia't al Sindicat!